Intel розробила технологію бездротової передачі електричної енергії

Провідний виробник чіпів, корпорація Intel, готова продемонструвати громадськості цікаву технологію бездротової передачі електричної енергії. Фахівці компанії зуміли скористатися унікальними властивостями магнітних полів і ефектом резонансної індукції для передачі 60 ватів електроенергії на відстань до одного метра із КПД 75%.

Надалі технологія може застосовуватися для створення бездротових зарядних пристроїв, що вбудовуються в робочі поверхні.

«Для того щоб зарядити мобільний телефон, його досить буде розмістити на спеціальний убудованій у стіл пластині» – пояснює Джастин Раттнер (Justin Rattner), глава відділу технологічних розробок Intel. Технологія буде демонструватися на форумі розробників Intel, що відбудеться в Сан-Франциско на цьому тижні.

Інші групи вчених також ведуть роботу в даному напрямку. Прикладом є, технологія Witricity, створена в стінах Массачусетського технологічного інституту, також дозволяє передавати енергію по повітрю на кілька метрів, хоча й з більш значними втратами (до 50 відсотків).

На ринку також можна знайти кілька моделей оригінальних «бездротових ковриків» для зарядки стільникових телефонів. На жаль, ці зарядні пристрої не можуть використовуватися з будь-якими моделями мобільних пристроїв, оскільки припускають наявність струмопровідних металевих вставок. Корпорація WildCharge представила спеціальну змінну панель для Morotola RAZR, що дозволяє власникам зазначеного телефону оцінити переваги «коврика». У найближчому майбутньому будуть випущені аналогічні адаптери для пристроїв iPod Nano і Blackberry.

А фірма Fulton Innovation у співробітництві з виробником запчастин Visteon розробляє автомобільну версію пристрою, що дозволить заряджати телефон, поміщений в убудований «підсклянник».