Назва сайту з www чи без?

Зараз це як звичка, одні люди вводять адреси виключно без www, інші ж вважають, що “субдомен” www. це як ознака веб-сайту. Найцікавше те, що це зовсім різні сторінки, але далеко не всі веб-майстери пам’ятають про це.

У наші дні багато сайтів просто не відгукуються на ім’я, якщо не вказати www; інші сайти напроти, відкриваються тільки якщо www не вказувати. З однієї сторони це, звичайно, добре, тому як немає двох адрес для однієї й тієї ж сторінки; з іншої сотрони, старенькі книжки про всесвітню павутину навчили більшість людей на пострадянському просторі, що сторінки можуть починатися тільки з www, а це значить, що звернувшись до сайту із префіксом www і не побачивши сторінки, уважають що її немає, а це, на жаль, не так. Я вже не кажу про американців, які свято вірять що без www сайт відкритися не може. Тим часом, цей префікс усього лише частина минулого. Тому деякі хостери не переймаються прописуванням аліасів. Тим самим присуджуючи сайт до існування без рудиментарної приставки .

Як б то не було, більшість хостерів налаштовує свої сервера й DNS-cлужби таким чином, що сайт відгукується на ім’я й з www і без такого. З погляду оптимізатора та SEO це ще один підступний момент. Справа в тому, що для людини в принципі однаково, відкрив він сайт із www перед іменем або без www. А от пошукові роботи сприймуть кожну з адрес як зовсім різні сторінки. Це може несприятливо вплинути на ІЦ і PR.

Виникає закономірне питання : Що робити?!

Доречно розповісти про чудовий модуль веб-сервера apache: mod_rewrіte. Завдяки ньому можна зробити автоматичний редирект із однієї сторінки на іншу. Для цього потрібно прописати в. htaccess наступні правила:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.domain\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://domain.com/$1 [R=301,L]

завдяки цьому варто піарити лише одну назву з www.

Ця ідея буде працювати і на інших відомих веб-серверах lighthttpd, nginx.




coded by nessus