Міфи й реальності: Mac купують заради “понтів”

Другий по популярності міф після ціни – це переконаність багатьох людей у тому , що техніку Apple люди купляють винятково з бажання виділитися, похвастатися й взагалі на загал – бути не як усі. Природно, не останню роль у цім явищі мав маркетинг Apple, але давайте все-таки розберемося, яка ситуація насправді.

Для більшості користувачів Mac – звичайний інструмент, за допомогою якого вони виконують свою роботу й заробляють собі на життя. Однак, як і будь-який товар класу premіum, комп’ютери Macіntosh можуть залучати до себе людей, які купують комп’ютер, щоб “виділитися ” або виглядати “круто”.

Звернемося до автомобільної аналогії – далеко не всі купують автомобілі BMW тому, що можуть оцінити їхні можливості по керуванню на високих швидкостях або в складних умовах. Досить багато людей купують BMW тільки тому, що це – престижний автомобіль. І в ньому вони будуть “виглядати краще”, аніж в “жигулях”. При цьому, вони можуть собі дозволити купити такий автомобіль.

На щастя, лише невелика кількість Mac-користувачів купили макінтоші, щоб хвастатися цим фактом. Основна частина людей використовують “Маки” по призначенню як зручний інструмент для роботи, або ж як безпечний і простій у використанні комп’ютер для всього іншого. Як тільки люди зможуть оцінити й інші переваги платформи, крім тих, що це “дорого й круто” – вони переходять у категорію “звичайних нормальних Мак-користувачів”.




coded by nessus